<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=651296935043917&ev=PageView&noscript=1" /> skip to Main Content

Top 14 Cele mai unice acoperișuri din lume

Un acoperiș face designul pentru orice tip de clădire. Toate acoperișurile din această listă au fost create pentru a fi unice, pentru a inspira, pentru a demonstra avansul tehnologic sau în combinație. Asemeni operelor de artă aceste acoperișuri te vor face să le admiri, și posibil te vor inspira să-ți construiești și tu o casă de vis sau cel puțin îți vei nota în lista ta de dorințe aceste destinații cu adevărat turistice

Această casă deschisă din Rio de Janeiro, a fost creată de designerul Mareines and Patalano pentru a inspira interacțiunea dintre gândirea umană și natură.

Această casă de pe plajă este perfectă pentru petreceri și socializare. Spațiul deschis sporește utilizarea lor în serile de vară când fiecare din noi se bucură de aerul de mare.

Aceste case tradiționale indoneze din Toroja sunt cunoscute ca  Tongkonan, care în traducere înseamnă “A te așeza.”

Aceste acoperișuri magnifice le fac să arate ca un locul regal în care lumea se adună. Ele sunt centrul activităților sociale din cultura Toroja.

Qizhong Stadium din Shanghai a fost  cel mai mare centru sportiv pentru tenis de câmp din Asia pentru o bună perioadă de timp.

Este recunoscut pentru cele opt piese ale sale, care sunt asemeni petalelor de Magnolia, în Shanghai i se mai zice acoperișul Magnolia .Magnolia este floarea oficială din Shanghai.

O deschidere/închidere completă este efectuată în doar 8 minute pentru a reda atmosfera de interior sau exterior. Chiar și Roger Federer este impresionat de această uimitoare construcție inginerească.

Aici este o clădire fermecătoare din Barcelona, Spania, cunoscută ca Casa lui Gaudi.

Eden Project d in Cornwall este un centru educațional de caritate cu  biome uriașe ce au cele mai vaste păduri tropicale în captivitate.

Scopul acestui centru este să educe civilizația contemporană cum să construiască alături de natură. Această clădire mai este cunoscută și cu denumirea de INIMA.  Este bazată pe designul Floarei Soarelui.

Aici avem un ”acoperiș pe dos”din  Seixal, Madeira.

Această structură este cunoscută sub numele de Barcelona la Pedrera.  Gaudi a decis să creeze un acoperiș cu santinele, care să stea de pază. Cine are nevoie de gardă?

San Clemente Piers are această piatră în calitate de acoperiș.

Acesta este un concept de sat, propus pentru Gothenburg din Suedia.

Satul va fi numit Heden și este o uniune frumoasă a civilizației și naturei.

Aceasta este  Florian Tower din Dortmund, Germania. Este un punct de reper și centru de telecomunicații numit după sfântul Florian, protectorul Grădinarilor.

Aceasta este academia de științe din California, și a adus lumea acoperișurilor la alt nivel cu acest parc de recreație instalat asupra clădirii.

Cu un diametru de 365 de metri, acoperișul rezervorului de apă din Mina este una din cele mai mari structuri din lume create din combinația oțelului armat și lanțurilor metalice.

Această imagine de satelit a fost făcută cu Google Earth. În jur de 2 milioane de pelerini se aduna aici în fiecare an pentru Hajj.

Între-timp ce acoperișul este destul de rece, interiorul Capelei sixtine este poate o lecție pentru toate acoperișurile despre cât de frumos poate fi pe din interior.Michelangelo a știut foarte bine ce face!

St. Stephen’s Cathedral din Vienna este un alt exemplu de școală veche care niciodată nu își va pierde din faimă.

This Post Has 0 Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back To Top