<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=651296935043917&ev=PageView&noscript=1" /> skip to Main Content
tigla metalica de defirite culori

Cum să repar acoperișul ieftin?

Dacă în acoperișul casei a apărut o scurgere, care defectează reparația din interiorul casei, apare întrebarea ce măsuri este nevoie de efectuat pentru a preveni această problemă pentru o perioadă scurtă de timp, până la modernizarea completă a acoperișului existent și cel mai important este ca să fie ieftin și repede.

În articol vom vedea cum cu ajutorul unui brezent sau altor materiale hidroizolatoare putem soluționa problema acoperișului.

 1. Găsiți locul aproximativ pe unde are loc inundarea interiorului. Scurgerea poate fi găsită cu ajutorul locurilor umede sau defecte din interiorul camerei. Dacă de exemplu pe tavan au fost depistate locuri umede sau defecte atunci undeva în locul dat pe verticală avem defectat învelitoarea acoperișului.
 2. Lungimea materialului hidroizolator va fi constituit din lungimea pantei acoperișului plus un metru jumătate la streașina casei și plus încă un metru jumătate la coama casei care va fi utilizată pentru suprapunerea cu cealaltă jumătate a acoperișului.
 3. Măsurați lățimea hidroizolatorului, după care cu ajutorul unui ferestrău tăiați patru șipci identice egale cu lățimea berezentului.
 4.  Înveliți capătul berezentului pe o șipcă și prinde-ți-l cu clame sau cuie.
 5. Luați o altă șipcă și fixați-o peste prima cu cuie mari până în unul din elementele de structură acoperișului. Fixați șipcile de marginile de jos și de sus ale acoperișului pentru a evita găurirea acoperișului pe părțile de mijloc.
 6. Întindeți hidroizolatorul pe acoperiș așa ca să nu avem șifonări. Stărui-ți-vă ca berezentul să fie cât mai întins.
 7. Executați aceeași operație cu celălalt capăt al berezentului ca în punctul 4.
 8. Fixați a doua șipcă deasupra primei exact ca în
  punctul 5, la distanță de un metru de la coamă.
 9. Fixați pe toată lungimea șipci sau clame rezistente, distanța dintre șipci nu trebuie să fie mai mare de 25 cm, pentru a evita scurgerea apei pluviale sub hidroizolatorul nostru.

Întotdeauna optați să chemați profesioniștii pentru o intervenție calitativă.

 1. Deplasați-vă pe acoperișul defect cu atenție sporită.
 2. Niciodată nu călcați pe berezentul instalat mai ales dacă este umed.
 3. Nu vă urcați pe acoperiș în condiții meteo nefavorabile.
 4. Niciodată nu vă ridicați la înălțime totală pe acoperiș .

 

This Post Has 0 Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back To Top